Vijesti Kultura i obrazovanje СКК “Вихор”: Проглашене најљепше пјесме пристигле на конкурс на тему о љепотама...

СКК “Вихор”: Проглашене најљепше пјесме пристигле на конкурс на тему о љепотама вода

0
Детаљ са једне од ранијих манифестација

Наградић Борислав из Батајнице, са пјесмом „Укрина ми из срца извире“, побједик је наградног конкурса за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода, а поводом 19. Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2020“.

Организацију наградног конкурса је реализовао и међународну манифестацију „Прљача 2020“ организује Српски књижевни клуб „Вихор“ из Дервенте.

У току је организација манифестације која ће традиционално бити одржана у нашем граду. И овде године све приспјеле радова објавићемо у заједничком зборнику који учесници добијају бесплатно, кажу организатори.

Побједник у категорији шаљива пјесма је Милад Обреновић из Рогатице са пјесмом „Велика барка“, док је у категорији „Укрински цвијет“ побједник Славојка Бубић из Теслића са пјесмом „ Укрино градиш љубав“.

Похваљене су пјесме Силване Алексић из Теслића, Цвијетина Баје Лобожинског из Лаћарка (Србија), Евите Бојковац из Дервенте, Драгице Драге Грбић из Вишеграда, Милене Миловановић из Бијељине, Секуле Новаковић из Ужица и Пере Сандића из Прњавора.

На наградни конкурс стигло је више од 50 радова из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Словеније, Македоније, Црне Горе, Јерусалима, Бугарске, Њемачке и Швајцарске. Жири за избор најбољих пјесма радио је у саставу Далиборка Малешевић, Санела Станковић и Савко Пећић.

Манифестација 19. Међународни илиндански пјеснички сусрети „Прљача 2020“ одржаће се у суботу, 8. августа, у Дервенти, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here