Vijesti Kultura i obrazovanje Уз пјесму и игру: СКУД “Дервента” Годишњим концертом обиљежило 27 година постојања...

Уз пјесму и игру: СКУД “Дервента” Годишњим концертом обиљежило 27 година постојања – ФОТО

2

У присуству великог броја љубитеља фолклора, Српско културно-умјетничко друштво “Дервента” одржало је Годишњи концерт и на најљепши начин прославило 27 година постојања.

Крај двогодишње паузе између наступа због епидемије са радошћу су дочекали и фолклораши и посјетиоци.

Коначно смо добили могућност да организујемо концерт и презадовољни смо. Вечерас нам се представила већина од стотињак чланова друштва. Онима са најдужим “стажом” у друштву додијелили смо пригодне плакете, каже Саша Арсенић, умјетнички руководилац друштва.

Посебан емотиван концерт био је за Дајану Ратковић, којој је ово, због наставка школовања, био посљедњи наступ за СКУД након пуне деценије бављења фолклором.

По први пут дервентској публици се представила мушка пјевачка група.

– У оквиру СКУД-а „Дервента“ дјелује десет чланова женске и мушке пјевачке групе, који су се по први пут вечерас представили дервентској публици, рекла је Милијана Жунић, најавивши традиционални концерт етно пјесме у августу и наступ на „Љетној арт сцени“.

На Годишњем концерту наступили су сви фолклорни ансамбали, као и мушке и женске пјевачке групе, инструментални састав и рецитаторска секција.

Дервента Кафе

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here