Vijesti Kultura i obrazovanje СКУД “Дервента” у суботу организује четврто издање Фестивала етно пјесме

СКУД “Дервента” у суботу организује четврто издање Фестивала етно пјесме

0

На списак манифестација које организује СКУД „Дервента“ од 2017. године уврстио се и „Фестивал етно пјесме“ на којем наступају пјевачке и етно групе које чувају духовне, изворне и етно пјесме од заборава.

Овогодишње издање одржаће се у суботу, 22. августа, са почетком у 20 часова на Тргу православља.

Ове године, због ситуације са вирусом корона, одлучили смо да организујемо Вече етно пјесме и музике, без гостујућих пјевачких група, и на тај начин одржимо Фестивал етно пјесме у смањеном обиму, а нашим суграђанима пружимо још једно вече проткано традиционалном музиком и пјесмом, кажу организатори.

На концерту ће се, поред Женске пјевачке групе СКУД-а „Дервента“ која је посљедњих година један од носилаца културног живота у нашој општини, премијерно представити и Инструментални састав који од ове године дјелује при друштву.

Ради се о младим људима који свој таленат и љубав према музици исказују свирајући традиционалне и етно пјесме, што је у основи и циљ Фестивала, да активно укључује младе у очување традиције и потиче њихову креативну интерпретацију. Поред пјесме и свирке посјетиоци ће имати прилику да чују и рецитаторску секцију СКУД-а „Дервента“ која ће вече употпунити пригодним стиховима, наводе организатори.

Концерт ће бити одржан поштујући све мјере Института за јавно здравство Републике Српске.

СКУД “Дервента“ од свог оснивања бави се очувањем, развојем и унапређењем културне традиционалне баштине, народних обичаја, игре и пјесме српског народа организујући музичко – фолклорне и културне манифестације с циљем промовисања културно – умјетничких друштава и удружења која у својој мисији имају исте или сличне циљеве.

Дервента Кафе

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here