Vijesti Kultura i obrazovanje СКУД “Дервента” у суботу организује четврто издање Фестивала етно пјесме

СКУД “Дервента” у суботу организује четврто издање Фестивала етно пјесме

0

На списак манифестација које организује СКУД „Дервента“ од 2017. године уврстио се и „Фестивал етно пјесме“ на којем наступају пјевачке и етно групе које чувају духовне, изворне и етно пјесме од заборава.

Овогодишње издање одржаће се у суботу, 22. августа, са почетком у 20 часова на Тргу православља.

Ове године, због ситуације са вирусом корона, одлучили смо да организујемо Вече етно пјесме и музике, без гостујућих пјевачких група, и на тај начин одржимо Фестивал етно пјесме у смањеном обиму, а нашим суграђанима пружимо још једно вече проткано традиционалном музиком и пјесмом, кажу организатори.

На концерту ће се, поред Женске пјевачке групе СКУД-а „Дервента“ која је посљедњих година један од носилаца културног живота у нашој општини, премијерно представити и Инструментални састав који од ове године дјелује при друштву.

Ради се о младим људима који свој таленат и љубав према музици исказују свирајући традиционалне и етно пјесме, што је у основи и циљ Фестивала, да активно укључује младе у очување традиције и потиче њихову креативну интерпретацију. Поред пјесме и свирке посјетиоци ће имати прилику да чују и рецитаторску секцију СКУД-а „Дервента“ која ће вече употпунити пригодним стиховима, наводе организатори.

Концерт ће бити одржан поштујући све мјере Института за јавно здравство Републике Српске.

СКУД “Дервента“ од свог оснивања бави се очувањем, развојем и унапређењем културне традиционалне баштине, народних обичаја, игре и пјесме српског народа организујући музичко – фолклорне и културне манифестације с циљем промовисања културно – умјетничких друштава и удружења која у својој мисији имају исте или сличне циљеве.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here