Politika Opšti izbori 2018 Славен Гојковић, кандидат СП: Сигурно и слободно до најубједљивије побједе Социјалистичке партије

Славен Гојковић, кандидат СП: Сигурно и слободно до најубједљивије побједе Социјалистичке партије

0

Социјалистичка партија водила је одговорну и коректну изборну кампању, учињени су значајни и иновативни потези који су у већој мјери приближили идеју и програм партије човјеку, каже предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије Дервента и кандидат за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице 4.

У којој мјери је Социјалистичка партија приближила изборни програм грађанима- бирачима

ГОЈКОВИЋ: Промотивне активности одржане су на сеоском и градском подручју, а кандидати партије из Дервенте представили су се на трибинама у Добоју, Станарима, Броду, Брчком, Модричи и Бања Луци. Кандидати за Народну скупштину Републике Српске из Дервенте су још Биљана Ненадић и Живко Вукичевић, а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ Миланка Ђукић. Препуна велика сала Центра за културу, гдје је одржана централна трибина, коју су Социјалисти организовали самостално, указују на чињеницу све већег повјерења грађана Дервенте Социјалистичкој партији.  Значајан искорак направљен је у комуникацији са члановима, симпатизерима и грађанима наше локалне заједнице.

У којој мјери сте задовољни ефектом свега наведеног?

ГОЈКОВИЋ: Имамо постигнуто повећање чланства образованих младих људи, пензионера, бораца, земљорадника, студената. Социјалисти имају свој програм и визију годинама, нисмо настали уочи ових избора. Значајан допринос дали смо развоју наше општине и Републике Српске у цијелини. То народ види и препознаје, и увјерени смо у добар изборни успјех.

На чему ће истрајати Социјалистичка партија након указаног повјерења грађана?

Наш програм је уговор са народом. Уз увјерење и подршку грађана обавезујемо се да ћемо настојати да остваримо сљедеће циљеве наше политике:

– интензивно развијати домаћу привреду и привреднике;
–  водићемо активну политику запошљавања повећањем броја запослених и смањењем незапослености, развијаћемо социјално предузетништво и социјално партнерство;
 инвестираћемо и подстицати на нове облике инвестирања кроз приватне иницијативе јавно-приватно партнерство у: енергетику, инфраструктуру, пољопривреду, укључујући и шумарство и екологију коју су моћни покретачи развоја Републике Српске;
– чуваћемо здраву животну средину и отклањати негативне посљедице климатских промјена;
 покренућемо и посветити већу пажњу активностима развоја пољопривреде и села;
ефикасно ћемо и правично дефинисати порески систем Републике Српске;
 залагаћемо се за социјалну сигурност и солидарност у друштву;
– јачаћемо систем борачко инвалидске заштите;
социјално ћемо збрињавати сиромашне и немоћне;
–  афирмисаћемо и оснажити улогу жена у Српској;
–  даћемо подршку породици и рађању дјеце;
 осигураћемо право на здравље, лијек и лијечење;
–  обезбједићемо достојанствену старост и пензије пензионерима у граду и на селу; 14. омогућићемо квалитетно образовање и знање, иновативну науку;
 отвараћемо шансе за просперитет младе генерације, млади су градитељи будућности;
 развијаћемо културу и умјетност подстичући на хуманистичке вриједности и медијско-информативни плурализам;
 пропагираћемо активан, масован и безбједан спорт;
 борићемо се против криминала и корупције;
–  оснажићемо Српску кроз БиХ достојно примјењујући Дејтонски мировни споразум;
–  радићемо на успостављању што чвршћих односа са српском дијаспором у региону и свијету;
–  наставићемо европски пут и јачати утицај Српске и БиХ у региону повезивањем кроз специјалне везе са Србијом и јачањем сарадње са сусједним државама и свим осталим у региону.

Ваша порука бирачима?

ГОЈКОВИЋ: Уз повјерење и подршку грађана 7. Октобара на изборима обавезујемо се да ћемо настојати реализовати циљеве наше политике, и да наствимо да окупљамо и штитимо интересе радника, сељака, предузетника, интелектуалаца, борачке популације, и свих који желе да живе од резултата свог рада, знања и образовања. Захвални на подршци током изборних активности.

Хвала што изласком на изборе и својим гласом кандидатима Социјалистичке партије из Дервенте још снажније јачате Дервенту и Републику Српску.

Осим подршке кандидатима Социјалистике партије за Народну скупштину РС и Представнички дом Парламентране скупштине БиХ позивам их да галсају и за заједничког кандидата за предсједника Републике Српске Жељку Цвијановић и кандидаата за српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Сигурно и слободно, да Српска живи и ради!

Дервента Кафе – Општи избори 2018

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here