Vijesti Društvo Спајањем читања и хуманости прикупљена средстава за помоћ вишечланим породицама

Спајањем читања и хуманости прикупљена средстава за помоћ вишечланим породицама

0

Народна библиотека „Бранко Радичевић“ је протеклог четвртка и петка била домаћин Хуманитарног сајма књиге под називом „Књига из блока“ током које је прикупљено 1382 марке.

Ради се о заједничкој активности Библиотеке са организацијом „Срби за Србе“ током које је било могуће купити књигу по цијени коју одреде сами посјетиоци, а сав приход од продаје је усмјерен за помоћ вишечланим српским породицама.

Акције је лијепа и по томе јер окупља љубитеље књига који воле да читају и купе књиге, те се међусобно друже. Надамо се да ћемо у наредном периоду опет имати прилику да организујемо нешто слично. Ми сада имамо више од 3900 читалаца који активно долазе на одјељења за одрасле и дјецу, а књижни фонд је већи од 46000, истакла је директорица библиотеке Мирјана Плиснић.

Претходно су слични сајмови књига одржани у Градишци, Мркоњићу и Прњавору, каже Данијела Брајић, волонтер организације Срби за Србе.

Рад наше организације је добро познат, а стекли смо и реноме како на простору Републике Српске и Србије, тако и у иностранству. Постојимо већ 18 година током којих смо прикупили око 12 милиона евра донација а помогли смо више од 3100 породица. Покушали смо да помоћу књиге и библиотека помогнемо рад наше организације, али да промовишемо и читање, односно спојимо читање и хуманост. Презадовољна сам проведеним сајмом у Дервенти, истакла је Брајић.

Поред куповине књига, током акције је промовисан и број 17763 којег се може позвати и помоћи рад организације.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here