Vijesti Društvo Спомен-биста Милована Бјелошевића Белог постављена у Народној скупштини

Спомен-биста Милована Бјелошевића Белог постављена у Народној скупштини

0

Чланови породица, заједно са предсједницима Републике Српске Милорадом Додиком и Народне скупштине Српске Ненадом Стевандићем, открили су данас спомен-бисте тројице народних посланика првог сазива Народне скупштине Републике Српске који су страдали на почетку Одбрамбено-отаџбинског рата.

Спомен-бисте Милутина Најдановића, Горана Зекића и Милована Бјелошевића откривене су у холу Народне скупштине Републике Српске.

Откривању су присуствовали и посланици првог сазива Народне скупштине Републике Српске, бивши предсједници Народне скупштине и друге званице.
Предсједник Стевандић рекао је на свечаности у Народној скупштини да тројица народних посланика првог сазива Народне скупштине, који су убијени на почетку стварања Републике Српске, нису били војне мете, већ су се искључиво бавили политиком и заштитом властитог народа.

Стевандић је нагласио да је ријеч о људима који су први подигли руку за стварање

Републике Српске и због тога и погинули.

Гласали су и за први Устав и за Војску Републике Српске и свима вама који сте живи и здрави желим на томе да вам се захвалим, истакао је Стевандић у обраћању на откривању биста народних посланика.

Он је подсјетио да су Најдановића убили злочинци у Сарајеву, а многима од њих или њиховим породицама је сигурно као угледни сарајевски љекар спасавао животе.

Бјелошевић је убијен снајперским метком у леђа док је покушао да помогне рањенику на 300 метара од своје куће. Зекић је убијен у засједи као цивил на једној кривини између Сребренице и Братунца од људи који вјероватно и данас воде политику у Сарајеву и одлучују о питањима Сребренице, навео је Стевандић.

Он је поручио да не треба заборавити људе попут Најдановића, Зекића и Бјелошевића.

Милован Бјелошевић, предсједник општине Дервента, пјесник и писац, убијен је снајперским хицем у леђа у близини своје куће 21. маја 1992. године.

Агенције

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here