Vijesti Društvo Спој хуманости и културе: Коло српских сестара обнавља традицију “Светосавског бала”

Спој хуманости и културе: Коло српских сестара обнавља традицију “Светосавског бала”

0

Захваљујући дервентском Колу српских сестара “Царица Милица” и у нашем граду биће обновљена традиција организовања једног прије свега хуманитарног, а потом и значајног културног догађаја – “Светосавског бала”.

Послије Божићних хуманитарних акција и Видовданских вечери, Коло српских сестара организоваће ново добротворно дружење. Наиме, 4. фебруара, у хотелу “Бисер” 200 званица учествоваће у манифестацији зачетој у првој половини 19. вијека у Бечу, када је кнез Милош Обреновић окупио тада бројне виђеније Србе аустријске предстонице.

“Svetosavski bal” u Beču

Тако ће по први пут у овом вијеку у Дервенти бити настављена једна од најзначајнијих светосавских традиција.

Желимо да вратимо дух у народ и да научимо сами себе и нове генерације достојанственом начину прослављања наших великих празника. То ће бити истинско културно вече, прожето српским добротворним духом, у којем ће гости ће имати прилику да уживају уз српску градску музику, Краљево коло и неколико тачака забавног карактера. Желимо на сваки могући начин “Светосавски бал” издигнути изнад тренутних трендова, каже предсједница КСС “Царица Милица” Ђурђа Пијетловић, захваливши се начелнику општине Милораду Симићу и руководству хотела “Бисер” на несебичној подршци.

У продаји ће бити 200 позивница по цијени од 100 марака.

Приход од продаје улазница намијењен је за куповину звона Саборног храма Успења Пресвете Богородице, а жеља нам је да дио средстава усмјеримо ка најбољем студент наше општине, наглашава Пијетловићка.

За ову прилику вриједе и посебна правила облачења, па ће мушкарци носити одијела са краватом или смокинг употпуњен лептир машном, а даме хаљине дужине испод кољена. По жељама учесника догађаја, формираће се и распоред по столовима, за којима ће сједити најмање 4 особе.

Позивнице се продају у Саборном храму, Фризерском салону „Афродита“, али и лично код чланица Кола српских сестара. Сви који желе, могу да резервишу и купе позивнице позивом на бројеве телефона: 065/882-265, 066/780-508, 065/530-266 и 065/566-830.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here