Vijesti Društvo Стара црква: Завршен темељ Светосавске сале, почиње зидање објекта

Стара црква: Завршен темељ Светосавске сале, почиње зидање објекта

0

У комплексу Старе цркве Успења Пресвете Богородице, која је након обнављања посвећена Благовестима, ниче нови Светосавски дом. Након завршетка темеља објекта, пристигле су и прве количине грађевинског материјала потребног за зидање.

Светосавска сала површине 200 м2 имаће вишенамјенски карактер, те капацитета од 200 сједећих мјеста.

Објекат ће се састојати од велике сале која ће се моћи користити за потребе окупљања, разних промоција, предавања, књижевних вечери и слично, док ће се у другом дијелу налазити црквена продавница, кухиња, котловница и тоалети. Испунили смо циљ да темељ сазидамо прије зиме, на чему се захваљујем свима који су дали свој допринос, као и Грађевинском одбору при Старој Цркви на упорном и преданом раду, каже свештеник Љубиша Новић, додајући да су добили прву испоруку грађевинског материјала потребног за зидање.

Сви који желе и могу да нам помогну изградњу Светосавске сале могу извршити уплату грађевинском предузећу „Мандић комерц” и то искључиво у цигли или цементу, а добровољне прилоге на број жиро рачуна у НЛБ банци 562-005-81454110-29.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here