Vijesti Društvo Старјешине усагласиле смјернице за рад у текућој години

Старјешине усагласиле смјернице за рад у текућој години

0

Предсједништво општинске организације старјешина Војске Републике Српске разматрало је прошле седмице низ питања од интереса за рад ове организације.

Прихваћен је извјештај о раду за претходни период, a усвојене су и смјернице за текућу години у којој ће активности бити усмјерене на прикупљање личних података и стварању матичне евиденције свих чланова организације.

Чланови су упознати са Правилником о произвођењу и унапређењу у почасни чин, као и са одлуком о критеријумнима за провођење у почасни чин које је усвојила Скупштина организације старјешина ВРС.

Разматран је и Приједлог правилника о сахранама бораца али и о прикупљању архивске грађе о протеклом рату, те најављено одржавање неколико предавања и округлих столова о темама које се тичу начина побољшања рада организације.

Сва питања имају за циљ унапређење рада Организације старјешина као и пружање помоћи у раду другим борачким организацијама, нарочито када је у питању рјешавање статуса бораца и остваривања права проистеклих из рата. Старјешине су неодвојиви дио Борачке орагнизације и морају предњачити у његовању традиције и јединства међу борцима, рекао је предсједник Организације старјешина Дервента Савко Пећић.

Дервента.ба

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here