Vijesti Kultura i obrazovanje Сутра промоција нове књиге Александре Мариловић

Сутра промоција нове књиге Александре Мариловић

0

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ у петак (30. септембра) ће бити представљена нова књига дервентске списатељице Александре Мариловић која носи наслов „Говорим другим језиком“.

У књизи су сабрани Александрини есеји, колумне и критике, које говоре једним „другим“ језиком за који ауторка каже да је „географски простор у који се мора пропети дубоко у себе да би боље видјела“.

–  Са читаоцем ћаскам о свему и свачему. А шта је то комуникација (од комуна)? То је наше заједништво у језику. Језик јесте и прва „технологија.“ Ваља имати у виду да чак и наша њива неће бити наша ако је не будемо обрађивали. Иста ствар стоји са матерњим језиком, напомиње Мариловићева.

Рецензент књиге је Данијел Михић, са којим је отпочела рад на Историји српског народа и српске културе у стотину лекција.

Уз музичку пратњу Милијане Жунић и Драгане Латиновић, промоција ће се одржати од 19.30 часова.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here