Vijesti Kultura i obrazovanje СШЦ “Михајло Пупин”: Гимназија пружа свеобухватно образовање

СШЦ “Михајло Пупин”: Гимназија пружа свеобухватно образовање

0

У Средњошколском центру „Михаило Пупин“ планирају да у школској 2023/24 упишу укупно 136 ученика у седам различитих занимања, међу којима су и по одјељење гимназије општeг и гимназије друштвено-језичког смјера.

Будући средњошколци ако имају жељу за наставком школовања њихов природан избор ће бити неки од смјерова гимназије кроз које ће стећи неопходна знања, поручују из СШЦ „Михајло Пупин“.

Гимназија је од памтивијека била школа у коју су се уписивали најбољи ученици. И наша гимназија, која постоји и ради дуже 110 година је одличан примјер те праксе. Већина дервентских доктора, инжењера и професора су завршили гимназију. Гимназије дају широко знање у свим областима, како у природним и друштвеним наукама, тако и у језицима. Циљ сваке гимназије је пружање свеобухватног знања из свих предмета, поручују из ове образовне установе, наглашавајући да су свршени гимназијалци подједнако спремни за упис на филолошки, правни, економски, било који технички или факултет ИТ сектора.

Похађање гимназије даје додатне четири године да се преиспитају жеље, анализирају властити афинитети и у сарадњи са родитељима и професорима донесу исправне одлуке.

Гимназија нипошто није школа само за одличне ученике, нити је то предуслов за упис. Гимназију требају уписати ученици који то желе, ученици који желе да науче више. Похађање гимназије је тимски рад. У сарадњи са професорима и осталим члановима тима ствара се пријатна атмосфера за развој радних навика пријеко потребних за даље школовање, јер је гимназија само један дио процеса образовања, истичу.

Средњошоклски центар “Михајло Пупин” ове године нуди два смјера гимназије. Општи смјер за ученике који више воле математику, физику и хемију и друштвено језички смјер у коме су поменути предмети мање заступљени, а више се изучавају језици и историја.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here