Vijesti Kultura i obrazovanje СШЦ “Михајло Пупин”: Зашто уписати гимназију општег смјера? – ВИДЕО

СШЦ “Михајло Пупин”: Зашто уписати гимназију општег смјера? – ВИДЕО

0

У Средњошколском центру „Михаило Пупин“ планирају да у школској 2020/21 упишу укупно 144 ученика у седам различитих занимања, а једно од њих је гимназија општег смијера.

Гимназија ја најстарији облик образовних институција од када постоји појам званичног образовања. У почетку се јављају гимназије које изучавају природне и гимназије које се усмјеравају на друштвене науке. Касније, развојем система образовања се појављују нова усмјерења гимназије. Оно што се није промијенило до данас јесте да је гимназија својеврсна елита међу бројним школама.

Ако још нисте сигурни шта желите студирати, гимназија вам даје додатне четири године да размислите. Знање која стичете у гимназији је најкомплетније и отвара врата свих факултета и високих школа. Ученици који су завршили нашу гимназију уписивали су различите факултете, како у Републици Српској и Србији, тако и у иностранству. Бивши гимназијалци сада су доктори медицине, фармацеути, стоматолози, ветеринари, електро-инжењери, машински инжењери, ИТ стручњаци, правници, адвокати, економисти, банкари, архитекте учитељи, професори, филмски режисери, новинари…

Ученици који су имали у гимназији одличан и врло добар успјех у великом броју уписују жељене факултете као буџетски студенти смањујући тако трошкове студирања школујући се о трошку државе.

~~ Сва занимања СШЦ “Михајло Пупин” пронађите ОВДЈЕ!

Гимназија ученицима даје најбоље и најшире знање које им олакшава полагање пријемних испита.

Ученици који нису наставили школовање на неком од факултета, данас раде различите послове као и ученици који су завршили поједине смјерове стручних школа – у банкама, продавницама, осигуравајућим кућама и другим институцијама, а и најлакше добијају прекфаликације за занимања која тек долазе у будућности.

Поносни смо јер:

– сваке године наши ученици учествују на републичким такмичењима скоро из свих предмета за која су такмичења организована и освајају медаље

– чак 87% матураната упише и факултет у првом року

– сваке године учествујемо и сами организујемо бројне културне манифестације

– дјелујемо хуманитарно и волонтирамо

– нудимо додатну наставу за надарене ученике из математике, фзике, хемије, биологије, информатике,српског, енглескога и њемачког језика,

– наши ученици најчешће бирају факултете из подручја техничких и медицинских наука,

– наши ученици су одлични спортисти,

– наша школа организује многобројне и разноврсне ваннаставне активности ( драмски студио, музички бенд… ),

– образовање и васпитање за нас имају једнаку важност.

Још је много аргумената за уписати се у општу гимназију.

СШЦ “Михајло Пупин” – рекламни текст

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here