Reportaže Тамара Бећаревић, најбољи студент Економског факултета: Сањајте велике ствари јер оне...

Тамара Бећаревић, најбољи студент Економског факултета: Сањајте велике ствари јер оне имају моћ да покрену људско срце

0

Признање за најбољег студента за мене представља награду за досадашњи труд и рад, али и мотивацију за даље усавршавање, каже Дервенћанка Тамара Бећаревић, након свечане церемоније на којој јој је проф. др Радован Гаjанин уручио златну значку Економског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Ово признање је доказ да се труд и рад исплате, те да уз залагање и посвећеност успјех не може изостати. Надам се да ће то мотивисати и друге ученике и студенте да вјерују у себе, те да буду најбољи у ономе за шта су се опредијелили, истиче наша млада суграђанка.

Од почетка школовања сам посвећена учењу и у томе сам уживала. Нисам учење сматрала „мучењем“, него приликом за лични раст и развој. Није увијек било лако, иза ове награде је много непроспаваних ноћи и пропуштених дружења. Међутим, добри резултати и успјех су ме увијек мотивисали. Сањајте велике ствари, јер оне имају моћ да покрену људско срце, каже Тамара, сад већ дипломирана економисткиња која се поноси и својом Вуковом дипломом, заслуженом за само највише оцјене током основношколског образовања.

Скромно признаје да тада није могла ни замислити да ће неколико година послије бити носилац златне значке Универзитета.

Цјелокупно школовање је за мене прелијепо искуство. Поред знања које сам стекла, а које сматрам највећим имањем, стекла сам и пријатеље за цијели живот. Упознала сам дивне учитеље, наставнике и професоре који су ми поред академског знања пренијели и оно животно, које је веома важно. Такође, научила сам да никад не одустајем, да су и грешке и препреке саставни дио живота, али да је уз добру вољу све могуће савладати, сумира Тамара једну значајну животну етапу.

Ипак, иза овог признања је 17 година Тамариног марљивог рада и труда.

Било је тренутака када сам се питала да ли је све то вриједно, али никада нисам помишљала да одустанем. Основу већина прича о успјеху чини снага воље. Ја сам имала и неизмјерну подршку своје породице, која је увијек вјеровала у мене и на томе сам им захвална. Њихова срећа и понос када положим испит су мој вјетар у леђа, прича Тамара.

Иако сада већ похађа мастер студије из области економије, каже да сви који ју познају знају да је желела да студира медицину. Ипак, очигледно је да није погријешила.

Међутим, одлуку о студирању економије сам донијела у четвртом разреду средње школе. Економија ме привукла због „ширине“. Једноставно је има у свему и то је област која нуди бројне могућности и различита занимања, у зависности од преференција. Хтјела сам динамичну каријеру, а константне промјене у економији баш то и омогућују, присјећа се Дервенћанка тадашњих одлука које је морала донијети.

Велику подршку током студирања је имала и од професора који су јој давали вјетар у леђа.

Инспирација су ми били и професори, признати стручњаци у својим областима, а поред тога спремни да нам помогну и да нас подрже, како током студирања, тако и након завршетка студија. Посматрајући њих, дражи су ми били високи циљеви, а за мене можда неостварљиви, од оних нижих а достижних, каже Бећаревићка.

Сљедећи изазов су мастер студије из области рачуноводства и ревизије на истом факултету.

Планирам наставити даље усавршавање и своју каријеру градити у Републици Српској, открива Тамара.

Стипендије

Поред подршке града Дервента, Бећаревићева је била стипендиста Министарства за научнотехнолоски развој и високо образовање у категорији успјешних студената.

Што се тиче стипендија желим истаћи да са захвална на томе, јер младим људима то заиста значи. Знамо да неко мисли на нас и цијени оно што радимо, а поред тога олакшава и нашим родитељима, наглашава млада економисткиња.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here