Vijesti Kultura i obrazovanje Традиционално музичко наслијеђе: Браћа Теофиловићи наступили на првој Преображењској вечери

Традиционално музичко наслијеђе: Браћа Теофиловићи наступили на првој Преображењској вечери

0

Дует „Браћа Теофиловићи“ вечерашњим концертом увеличали су прославу славе Храма Преображења Господњег у Новом насељу.

С обзиром да се при Саборној цркви обиљежава Видовданско вече, идеја је била да испред храма у Новом насељу отпочнемо обиљежавање Преображењске вечери, каже свештеник Далибор Ђекић, предсједник СПКД „Просвјета“, иначе организатора концерта.

У нашем програму рада је одржавање и оваквих културних вечери и изражавамо захвалности градоначелнику Милораду Симићу и градској управи као генералним покровитељима. Наредне седмице очекује нас промоција књиге Ненада Гугла, а надамо се да ће „Просвјета“ у наредном периоду добити и просторије за рад, како би били све присутнију у културном и јавном животу Дервенте, нагласио је Ђекић.

Близанци Радиша и Ратко вечерас су трећи пут наступили у нашем граду.

Имамо изузетну сарадњу са свештеником Далибором, још из његових ранијих парохија, тако да нас је публика у Дервенти добро упознала. Бавимо се старом, архаичном музиком, али се не сврставамо жанровски. Сматрамо да смо сада у највећој снази менталној, пјевачкој и умјетничкој, што је публика, надамо се, могла да види и на самом концерту, истичу.

Дервента Кафе

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here