Vijesti Kultura i obrazovanje Ученици СШЦ “Михајло Пупин” послали снажне поруке поводом Дана средњошколаца – ВИДЕО

Ученици СШЦ “Михајло Пупин” послали снажне поруке поводом Дана средњошколаца – ВИДЕО

0

Од 1939. године се 17. новембар обиљежава као Дан средњошколаца у знак сјећања на студентске демонстрације у Прагу које су нацисти угушили затварањем свих високошколских установа у Чешкој, слањем 1.200 студената у концентрационе логоре и стријељањем 9 студената и професора.

Средњошколци ЈУ СШЦ „Михајло Пупин“ бројним активностима обиљежавају овај дан настојећи увијек бити другачији па су тако претходних година организовали културно – умјетничка дешавања, позоришне представе, хуманитарне акције као и едукативне радионице.

Креативности, воље и ентузијазма им није недостајало ни у овој, за све нас, врло специфичној ситуацији па су на модеран начин настојали допријети до бројне публике. Наиме, својим другарима, професорима и цијелој јавности су кроз занимљив видео послали бројне мотивационе поруке којима су скренули пажњу на важност образовања, постављања и остваривања циљева, упорности и одлучности да у нечему успијемо, саопштили су из СШЦ “Михајло Пупин”.

Доказ да бивши ђаци не заборављају своју школу, јесте и свесрдна помоћ Вука Пијетловића, студента филмске и ТВ режије, који је прихватио комплетан посао монтирања видео материјала.

Овогодишња намјера је била показати да ни ова епидемиолошка ситуација не смије зауставити њихове активности, да могу нешто урадити заједно уз поштовање свих мјера и да су такви, млади, одговорни, креативни, изузетно важан сегмент нашег друштва. Видео је објављен на Јутјуб каналу и Фејсбук страници наше школе, а ми смо изузетно поносни на домишљатост наших ђака и њихову спремност да се прилагоде свакој ситуацији те покажу да им одустајање никада није опција, поручују из ове образовне установе.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here