Vijesti Kultura i obrazovanje Ученици ЈУ СШЦ “Михајло Пупин” анимираним видеом обиљежили Дан права дјетета –...

Ученици ЈУ СШЦ “Михајло Пупин” анимираним видеом обиљежили Дан права дјетета – ВИДЕО

0

Данас се обиљежава Дан права дјетета. Генерална скупштина Уједињених нација је на данашњи дан 1959. године усвојила Декларацију о правима дјетета, а 30 година касније, усвојила је и Конвенцију о правима дјетета.

Конвенција је постала универзално прихваћена мјера глобалне одговорности према дјеци.

Ученици ЈУ СШЦ ”Михајло Пупин” кратким видеом жељели су да укажу на значај поштовања дјеце и младих.

Иако се времена мијењају, оно што се никада неће промијенити јесте потреба да заштитимо оне којима је наша помоћ најпотребнија. Треба да учинимо да су наша дјеца срећна, здрава и сигурна. Не заборавимо, данашња дјеца су сутрашњи одрасли, поручују из ове установе.

Да би се успјешно заштитила права дјетета, важно је благовремено уочити различите облике њиховог кршења и правовремено реаговати путем надлежних институција.

Ради тога, треба дјеловати у најбољем интересу и осигурати заштиту дјечјих права, закључују.

Дервента Кафе

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here