Vijesti Društvo У Великој Сочаници одржан братски састанак свештенства Архијерејског намјесништва дервентског – ФОТО

У Великој Сочаници одржан братски састанак свештенства Архијерејског намјесништва дервентског – ФОТО

0

У петак, пете недјеље Великог поста  (31/18. марта), у сали Парохијског дома у Великој Сочаници одржан је братски састанак свештенства Архијерејског намјесништва дервентског.

По завршеном братском састанку, Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Господин Хризостом уз саслужење протојереја-ставрофора Радојице Ћетковића, архијерејског намјесника дервентског, протонамјесника Синише Максимовића, јереја Јована Томића, јереја Бранислава Пејчића и протођакона Славољуба Милошевића је у 18 часова служио је Свету Архијерејску Литургију претходно освећених Дарова у Храму Вазнесења Господњег у Великој Сочаници. У току Свете Литургије сви свештеници су приступили Светим тајнама исповијести и причешћа.

Свету тајну исповијести  по благослову Епископа Хризостома обавио je духовник дервентског намјесништва протојереј-ставрофор Раденко Тодоровић, парох Прве парохије великобуковичке у Буковичким Лужанима. Преосвећени Епископ Хризостом, у пригодној бесједи, поучио је вјернике о значају Литургије претходно освећених Дарова за живот православног хришћанина, такође Епископ је бесједио о крсној жртви Господа Исуса Христа и Његовом славном васкрсењу.

Литургијском сабрању је присуствовао велики број вjeрника који су се  сјединили  са Христом у Тајни Тијела и Крви Његове.

По завршеној Светој Литургији обављена је трпеза љубави у сали Светосавског дома у Великој Сочаници.

Фотографије погледајте ОВДЈЕ.

протојереј-ставрофор Славољуб И. Тривић

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here