Vijesti Društvo У Дервенти обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

У Дервенти обиљежен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

0

Истицањем заставе Републике Српске на зградама јавних установа, улицама и другим објектима и Дервента се данас придружила обиљежавању “Дана српског јединства, слободе и националне заставе”.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележава се 15. септембра, на дан када је почео пробој Солунског фронта 1918, а на основу одлуке влада Србије и Републике Српске о заједничком обиљежавању овог датума.

Централна манифестација поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, којој ће присуствовати највиши званичници Републике Српске и председник Србије Александар Вучић, биће одржана у Бијељини.

То је дан када је после двије године крвавих, страшних, драматичних и трагичних и јуначких борби српска војска пробила Солунски фронт и фактички означила почетак ослобођења Краљевине Србије за шта је било потребно свега 45 дана.

Овај историјски догађај од републичког значаја обиљежава се организацији Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Српске и Одбора за неговање традиције ослободилачких ратова Владе Републике Србије.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here