Vijesti Najave i obavještenja У недјељу помен жртвама Чардака

У недјељу помен жртвама Чардака

0

Удружење ратних и војних заробљеника града Дервента обавјештава породице погинулих бораца и жртава рата и све суграђане да ће на Мали Васкрс (недјеља, 9. мај) у 12 часова приложити свијеће и положити вијенце на Спомен-комплексу масовне гробнице Чардак.

Обиљежавање 29 година од страдања 37 Срба из овог насеља почеће молитвом у 10 часова, а од 12 часова ће услиједити парастос и полагање вијенаца.

Највише жртава овог дервентског насеља уморено је управо на Васкрс 1992. године, након упада припадника регуларне војске Хрватске и паравојних хрватско-муслиманских јединица из Дервенте.

Из Удружења ратних и војних заробљеника града Дервента позивају суграђане да заједно одају почаст палим душама, уз поштовање епидемиолошких мјера.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here