Vijesti Kultura i obrazovanje У недјељу представљање књиге “Српско срце Јоханово” настале по истинитом догађају –...

У недјељу представљање књиге “Српско срце Јоханово” настале по истинитом догађају – ВИДЕО

0

Роман „Српско срце Јоханово“, посвећен несталим и киднапованим Србима са простора Косова и Метохије, биће представљен дервентској публици у недјељу, 12. децембра, у Центру за културу.

Аутор Веселин П. Џелетовић књигу написану по истинитој причи ће представити у организацији СПКД „Просвјете“ из Дервенте и Координацији удружења избјеглих и расељених у Републици Србији.

Прве податке о потресном сведочанству о страдању Срба у “Жутој кући” у мјесту Бурељ у Албанији проследио је Јохан, Немац коме је пресађено српско срце, још далеке 2003. године. Снови његовог донора водили су га од Италије, преко Косова до Албаније. Роман, написан по истинитом догађају, награђен је Специјалним признањем Академије “Иво Андрић”, а доживио је 14 издања.

Почетак промоције заказан је за 19 часова.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here