Vijesti Društvo У Осињи свечано прославњен празник Светог Пантелејмона – ФОТО

У Осињи свечано прославњен празник Светог Пантелејмона – ФОТО

0

Осињани су у уторак, 9. августа, на дан спомена Светог великомученика и исцјелитеља Пантелејмона, прославили славу села и истоименог храма овог насеља.

Литургијским сабрањем началствовао је Архијерејски намјесник дервентски протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић уз саслужење протојереја-ставрофора Цвијетина Митровића, протојереја-ставрофора Славољуба Тривића, протојереја Дајана Трифуновића, протонамјесника Бранислава Пејчића, протонамјесника Саве Митровића, јереја Ненада Митрића и ђакона Стефана Лазића.

У пригодној бесједи прота Радојица истакао је значај Светих тајни исповјести и причешћа, а све то сагледавајући кроз живот Светог Пантелејмона.

Након трокатног опхода око светога храма, уз звуке звона, освећено је кољиво и преломљен славски хљеб у славу и част заштитника.

Кум овогодишње храмовне славе био је Жељко Ђекић из Осиње, а кумство за наредну годину преузео је Момир Гојковић из Осиње са својим сином Душком.

Епархија ЗТ

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here