Vijesti Kultura i obrazovanje У суботу седми Фестивал етно пјесме

У суботу седми Фестивал етно пјесме

0

“Фестивала етно пјесме – Дервента 2023”, који се ове године одржава у оквиру обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе, одржаће се на Тргу православља, у организацији Српског културно – умјетничког друштва “Дервента”.

Концерт пјевачких група ће бити одржан у суботу 16. септембра 2023. године са почетком у 19 часова на Тргу православља у Дервенти (у случају лошег времена – ЈУ Центар за културу) док ће у недјељу 17. септембра, у периоду од 10 – 13 часова бити одржана радионица традиционалног пјевања у ЈУ Народна библиотека “Бранко Радичевић” коју ће водити етнолог Милица Јовин из Бача (Србија).

На фестивалу ће наступити Вокално-инструментални ансамбл “Ђурђевак” из Боботе, пјевачка група ГКУД “Пронија” из Прњавора, Пјевачко друштво “Вида” из Модриче, Пјевачка група “Босиљак” из Брчког, те пјевачка група СКУД “Дервента”.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here