Vijesti Kultura i obrazovanje Наставили дугогодишњу сарадњу: Фолклораши СКУД “Дервента” наступили у Зворнику и Бањи Ковиљачи...

Наставили дугогодишњу сарадњу: Фолклораши СКУД “Дервента” наступили у Зворнику и Бањи Ковиљачи – ФОТО

0

Чланови СКУД „Дервента“ су протекле суботе (22. јуна) остварили два значајна наступа у Бањи Ковиљачи и Зворнику.

Наиме, трећи ансамбл је учествовао на смотри „Подриње кроз песму и игру“ која је одржана на атрактивној локацији у парку Бање Ковиљче, гдје су се представли кореографијом „Игре из Шумадије“, побравши симпатије публике која је била одушевљена одличним извођењем малих фолклораша.

Извођачки ансамбл је наставио дугогодишњу сарадњу са КУД „Свети Сава“ из Зворника и учествовао на 14. Видовданском сабору. Поред Дервенћана, учесници сабора били су и Словачки ансамбл из Бачког Петровца, КУД „Јанко Катић“ из Младеновца, КУД „ТЕНТ“ из Обреновца, као и македонски ансамбл „Коцо Рацин“. Концерт је одржан на платоу испред „Касине“, а претходио му је дефиле свих учесника улицама Зворника.

Поред домаћина, чланови нашег друштва били су једини представници из наше земље, те су се представили блоком изворних пјесама на шаргији и виолини као и кореографијом „Игре из Дервенте“. Била је ово још једна прилика да се на најбољи могући начин представи љепота игара и пјесама нашег краја, саопштено је из СКУД Дервента.

Током два дана боравка у Србији оба ансамбла искористила су прилику да уживају у љепотама Бање Ковиљаче, посјете Тршић – родно мјесто Вука Стефановћа Караџића, манастир Троноша као и Етно село „Сунчана река“.

Чланови нижих фолклорних ансамбала одлазе на заслужени одмор до почетка нове школске године, док извођачки ансамбл наставља припреме за гостовање у Бугарској у јулу мјесецу.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here