Vijesti Kultura i obrazovanje „Фолклор је више од игре“: Одржан традиционални Васкршњи концерт КУДМ „Босиљак“ –...

„Фолклор је више од игре“: Одржан традиционални Васкршњи концерт КУДМ „Босиљак“ – ФОТО

0

Културно-умјетниучко друштво младих „Босиљак“ вечерас је у Центру за културу одржало традиционални Васкршњи концерт на којем су се представили сви чланови друштва, заједно са гостима из СПКД „Просвјета“ из Војнића.

Концерт је отворила пјевачка група домаћина концерта извођењем химне „Моја Република“, а потом су се испреплитале духовне пјесаме са девет фолклорних кореографија и извођачем на шаргији.

Жељели смо у ове дане радости суграђанима да подаримо нешто из културног миљеа, а мислимо да ништа љепше није од ове младости, која је извела фолклорни, играчки, пјевачки и музички дио. Желимо да људи схвате да је фолклор више од игре, те да он заправо може много тога пружити младом човјеку да испуни своју душу, сачува себе и свој идентитет, рекла је Стана Наградић, умјетнички руководилац “Босиљка”.

Фолклор је начин живота и ми томе подучавамо и наше чланове, рекао је руководилац ансамбла СКУД „Просвјета“ из Војнића Чедомир Студен.

Вечерас смо по први путу Дервенти и након дуго што смо дуго времена у контакту са друштвом домаћина и то смо коначно успјели на велики празник Васкрс и ми се надамо да ће у наредном периоду та сарадња да се унаприједи, нагласио је Студен.

Најсрећнији посјетиоци концерта по старом обичају награђени су вриједним наградама.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here