Vijesti Najave i obavještenja Центар за културу: Пројекције нових кино-хитова у понедјељак

Центар за културу: Пројекције нових кино-хитова у понедјељак

0

У понедјељак, 19. септембра, на репертоару Центра за културу наћи ће се анимирани филм “Кашеј: Крадљивац невјести” и домаће остварење “Света Петка – Крст у пустињи”.

Главни јунак Кашеј, вјечно млад и увек беспрекорно обучен, не може да нађе одговарајућу невјесту већ три стотине година. Једног дана он постаје приморан, под претњом смрцћу, да киднапује једну од првих љепотица Далеког краљевства – Варвару. Тада почињу његове невјероватне авантуре. Пројекција је заказана за 18 часова.

Побожна дјевојка Параскева, напушта свој живот међу људима у граду Константинопољу и одлази у Јорданску пустињу гдје проводи наредних 40 година свог живота борећи се са искушењима, гријесима и унутарњим демонима. Пратимо њен пут од обичне дјевојке до највољеније и најпоштованије Светитељке Православља.

Филм је настао по истинитој причи и роману “Петкана” Љиљане Хабјановић Ђуровић, а у филму режисера Хаџи-Александра Ђуровића глуме Милена Предић и Милица Стефановић. Пројекција почиње у 20 часова.

Цијена улазнице за ове филмове је 5 КМ.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here