Vijesti Kultura i obrazovanje Ђурђевићу прва награда на књижевној манифестацији одржаној у Овчи

Ђурђевићу прва награда на књижевној манифестацији одржаној у Овчи

0


На шестој Међународној књижевној манифестацији ‘, одржаној у храму Свете Петке у београдској општини Овча протекле недјеље, најљепшом пјесмом посвећеној светитељки Светој Петки проглашена је “Света Петко мила Мати” аутора Милорада Мише Ђурђевића.

На манифестацији коју су организовали Удружењe писаца ”Поета дунавски венац” и Српска православна парохија Овчанске учествовало је осамдесет аутора из Србије и Македоније, те Милорад Мишо Ђурђевић и Ненад Симић, као једини представници из Републике Српске.

Ђурђевићу, члану Српског књижевног клуба ”Вихор” из Дервенте и Удружења књижевника Републике Српске, тим поводом додијељени су Саборница, триптих икона и зборник пјесама, а предсједнику „Вихора“ Симићу је уручена захвалница за учешће и допринос његовању српске културе и пјесништва.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here