Vijesti Kultura i obrazovanje Ђурђевић поклонио књиге с циљем оснивања библиотеке СКК “Вихор”

Ђурђевић поклонио књиге с циљем оснивања библиотеке СКК “Вихор”

0

Првог дана нове 2021. године књижевник Милорад Мишо Ђурђевић даровао је Српском књижевном клубу ”Вихор” Дервента 230 књига, у сврху оснивања и почетка постојања библиотеке Клуба.

Ријеч је о књигама које је Ђурђевић добио на дар од писаца и књижевника на многобројним књижевним манифестацијама на којима је лично учествовао и успјешно представљао својим стваралаштвом СКК ”Вихор” и Дервенту

Књиге су у највећем броју самостална издања пјесника и писаца, заједничке збирке и зборници пјесама и књижевни часописи. Велики број књига посједује својеручно написане посвете, што представља једну посебну вриједност.

Међу поклоњеним књигама налази се и осам самосталних збирки пјесама, три романа и једанаест сликовница које је овај аутор објавио.

Размишљања предсједника СКК ”Вихор” Дервента Ненада Симића и моја да буде формирана библиотека Клуба безрезервно сам подржао дарујући Клубу 230 књига. СКК ”Вихор” Дервента у овом облику регистрован од 1995. године, захвално постоји и опстаје ево тридесет прву годину, постигавши значајне успјехе и примивши лично и/или по члановима многобројне значајне награде и похвале на многим међународним манифестацијама у Републици Српској, Босни и Херцеговини, Србији и шире па цијеним да су се напокон стекли услови да и Клуб има мјесто гдје ће поменуто, уз многобројна самостална и заједничка остварења чланова СрКК ”Вихор”, бити на прописан начин уписано и похрањено ради доступности читаоцима и љубитељима лијепо писане ријечи, истакао је Ђурђевић.

Он вјерује да ће „Вихор“ ускоро оформити и адекватан простор у којем би била формирана библиотека, разврстане и похрањене књиге, које би Дервенћани могли да користе и тако упознају стваралаштво „Вихора“ и њихових колега.

Дервента Кафе

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here