Vijesti Kultura i obrazovanje “Језик нема никог осим нас”: Дан матерњег језика обиљежен у СШЦ “Михајло...

“Језик нема никог осим нас”: Дан матерњег језика обиљежен у СШЦ “Михајло Пупин” – ВИДЕО

0

Ученици ЈУ СШЦ “Михајло Пупин” обиљежили су Међународни дан матерњег језика радионицом на којој су учили о значају матерњег језика.

Такође, овим поводом ученици су креирали и видео-анимацију којом су скренули пажњу на неке од најчешћих правописних грешака а коју су осмислили Ерна Мехмедовић уз техничку подршку Андреја Грабежа и професорице Санеле Станковић.

У школској библиотеци ученици 1А и 1 Б присуствовали су језичкој радионици у циљу подизања свијести о значају матерњег језика. Вијековима, многи учени људи указивали су на значај чувања језика. Душко Радовић је записао „волите српски језик сваког дана помало. Српски језик нема никог другог осим нас“ и управо ове његове ријечи треба да нам буду подсјетник свакога дана да његујемо наш језик, поручују из ЈУ СШЦ “Михајло Пупин”.

Генерална скупштина УНЕСKО-а прогласила је 1999. године Дан матерњег језика, као сјећање на студенте који су 21. фебруара 1952. године убијени у Даки, у Источном Пакистану, данас Бангладешу, јер су протестовали зато што њихов матерњи језик није проглашен за званични.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here