Vijesti Kultura i obrazovanje “Ћирилица је стуб идентитета”: Награђени најљепши рукописи на ћирилици

“Ћирилица је стуб идентитета”: Награђени најљепши рукописи на ћирилици

0

Проглашењем побједника и додјелом zахвалница свим учесницима конкурса завршен je овогодишњи избор најљепшег ћириличног рукописа у организацији Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“.

Ћирилицу морамо да чувамо, јер је наше наслеђе и стуб идентитета, рекао је предсједник СПКД „Просвјета“ Дервента Драган Каиновић.

Ове године стигао нам је велики број радова на конкурс. То нам даје наду да ћирилица неће нестати и да ће опстати. Један рукопис стигао је чак из Аустралије, Каиновић.

Најљепше рукописе послали су Клара Стевановић из Дервенте, Ања Сибинчић из Дервенте, Јована Миловановић из Угљевика, Владо Симић из Петрова и Иван Вучковић из Звечана, а поред њих награђено је и по пет учесника чији су радови заузели друго и треће мјесто.

Поред Дервенте и поменуте Аустралије, на конкурс су пристизали радови из цијеле Републике Српске и Србије, укупно њих више од 250.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here