Vijesti Društvo Божићном акцијом празнике учинили достојанственијим за више од стотину суграђана

Божићном акцијом празнике учинили достојанственијим за више од стотину суграђана

0

Српска православна црквена општина Коло српских сестара “Царица Милица” Дервента и ове године провели су велику Божићну акцију прикупљања намирница за материјално угрожене породице у оквиру које је подијељено више од стотину пакета помоћи.

Суграђани су могли своје прилоге дати у виду некварљивих намирница, те добровољним уплатама у дервентским маркетима или на жиро рачун удружења.

– У оквиру овогодишње акције подијељено је 100 пакета којима је овакав вид помоћи најнеопходнији, а новчана средства прикупљена на хуманитарном базару организованом у Саборној цркви Успења Пресвете Богородице у Дервенти и у храму Преображења Господњег у Новом Насељу биће искориштена за помоћ двјема породицама у Новом Насељу, каже предсједница КСС Ђурђа Пијетловић.

Свештенство и чланице Кола, по благослову Владике Фотија, посјетили су на Божићно јутро и однијели божићни доручак за дежурно особље Полицијске станице Дервента, Дома здравља Дервента и Професионалне ватрогасно-спасилачке јединице Дервента, док је свештенство кориснике Геронтолошког центра Дервента и Дома за старија лица “Златни Луг” Дервента обрадовало по једном печеницом за божићни ручак.

– Приликом доставе хране вођено је рачуна и о припадницима других вјерских заједница којима закон њихове вјере прописује употребу другачије врсте исхране, каже предсједница КСС Ђурђа Пијетловић, захваливши се свима који су подржали акцију својим доброчинством.

Дервента Кафе

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here