Vijesti Kultura i obrazovanje Босиљковање у слици и ријечи – ФОТО

Босиљковање у слици и ријечи – ФОТО

0

Културно умјетничко друштво младих “Босиљак” је и ове године организовао традиционални Интер фолк фест “Босиљковање”, а све у склопу октобарских активности овог друштва.

Почетак вишедневних културних дешавања је био у Српцу, да би фестивал био потом настављен у Прњавору и Добоју, док је завршна манифестација одржана у Дервенти.

„Босиљковање“ је у овогодишњем издању био један од најбољих фестивала. Поред редовних промотивних активности, Дервенћани су уживали уз музику, лијепу културну ријеч и лијепим коњима са јахачем Еленом Станојевић. Наступом фолклорног ансамбла и женске пјевачке групе у Броду обиљежили смо 130 година постојања Рафинерије Брод, а у Петрову је одржан концертом неколико ансамбала и Дана општине, подсјетила је руководилац друштва Стана Наградић.

Завршни концерт ИФФ „Босиљковање“ је одржан у препуној Спортској дворани у Дервенти, гдје се уживало у игри Словака, Русина, Бањалучана, Сарајлија, Посаваца, Озренаца, Брчака и наравно домаћина.

Концерту је претходио дефиле улицама Дервенте уз пратњу великог броја посјетилаца. Представљена је изложба националних јела свих учесника „Босиљковања“, а завршни програм је почео уз најаву “земљака”, срдачан сусрет вожњом бициклима, те уз пратњу традиционалне музике Посавине. На крају, сви учесници су заједно заиграли Посавско коло и тиме најавили своје наступе, наглашава Наградићева.

Наступе сваког учесника су пратили народни оркестри, који су за крај заједнички свирали народно коло за све учеснике и госте, те уз амбијентални ватромет свечано завршили овогодишње Босиљковање.

Уз жељу за скорим поновним сусретима и велику захвалност, учесници су исказали своје велико одушевљење нашим феноменалним фестивалом. Дивна дервентска ппублика је подржавала максимално сваког учесника и показала колико је фестивал „Босиљковање“ потребно Дервенти, Републици Српској и БиХ, истакла је Наградићева.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here