Vijesti Društvo Брину једни о другима: Ветерани 27. мтбр Соко провели још једну акцију...

Брину једни о другима: Ветерани 27. мтбр Соко провели још једну акцију за своје саборце

0

Ратни ветерани окупљени око неформалне групе 27. мтбр Соко ових дана привели су крају још једну хуманитарну акцију. Овог пута прикупили су новац и покрили кућу свог некадашњег саборца Миленка Томића из Шњеготине у Теслићу.

Покретач акције био је Новослав Николић, а акцију су провели кординатори Драган Керез и Младен Тодорић, док је Слободан Лусца Радуловић сваки пут ишао у Шњеготину да помогне Драгану и Младену.

Изведени су унутрашњи радови, постављен стиропор и навучен рефикс на таван, као и два слоја вуне по 10 цм. На кров је стављена даска и нова летва, непропусна фолија, урађене широке вјетролајсне, те обашив око оџака и олуци. Уз мало, воље жеље и труда ни киша није омела ове часне људе да заврше санацију крова, саопштено је из ове групе.

Својим добровољним радом акцију су помогли Душко Тодорић, Гојко Дујаковић, Слободан Радуловић, Драган Керез, Младен Тодорић, Мићо Цвијановић, Светислав Летић, Вијекослав Раилић, Раде Николић, Миро Николић, Душан Летић и домаћин Миленко Томић.

Више од тридесет донатора из Републике Српске, Србије и иностранства сакупило око 2.000 марака, док је на пасуљади у Вићенци за ову намјену прикупљено 350 евра.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here