Vijesti Društvo Госте Светосавског бала очекује богат културно-умјетнички програм

Госте Светосавског бала очекује богат културно-умјетнички програм

0
Љиљана Благојевић

Посебни гости овогодишњег Светосавског бала у организацији Кола српских сестара „Царица Милица“ биће позната глумица Љиљана Благојевић, те сопрани Ивана Милинчић и Албина Смајловић из Удружења оперских пјевача „Фигаро“.

У културно-умјетничком програму наступиће КУДМ „Босиљак“ из нашег града и професорица музике Милијана Жунић, а учеснике бала ће забављати група „Мој рођак са села“.

Љиљана Благојевић је српска позоришна, филмска и телевизијска глумица. Већ током студирања се појављује у филму “Бошко Буха”, а прву главну улогу остварује 1981. године у филму Емира Кустурице “Сјећаш ли се Доли Бел”. Упоредо са филмом, дебитује и у позоришту, у почетку као слободан уметник, да би 1996. године постала првакиња драме Народног позоришта у Београду. Добитница је најзначајнијих награда и признања на овим просторима, а неке од њих су Награда Жанка Стокић, Сергеј Бондарчук, Царица Теодора, Награда Јоаким Вујић, Златни беочуг, Златна антена и других.

И ове године догађај ће бити спој културе и доброчинства, а сва прикупљена средстава биће усмјерена у хуманитарне активности, док ће са 1000 КМ бити дарован један од најбољих студената из Дервенте.

Светосавски бал одржаће се у недјељу, 5. фебруара, у мотелу „Двор“, а све информације заинтересовани могу добити на број 065 88 22 65.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here