Vijesti Društvo “Доброчинство као идеја водиља”: Коло српских сестара прославило крсну славу

“Доброчинство као идеја водиља”: Коло српских сестара прославило крсну славу

0

Славским обредом, у присуству свештенства Српске православне цркве и гостију из јавног живота, Коло српских сестара „Царица Милица“ прославило је крсну славу Свете жене мироноснице.

Свете жене мироноснице празнују се треће недјеље по Христовом васкрсењу, а како је протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић подсјетио у својој бесједи, Христос је управо женама први објавио вијест о Васкрсењу.

Предсједница Кола Ђурђа Додиг Пијетловић истакла је да у протекле двије године због епидемије вируса корона није организован славски ручак, те да је традиција поново настављена ове године.

Епидемија ипак није осујетила наше редовне божићне и васкршње акције у оквиру којих сваке године подијелимо око стотињак пакета помоћи најпотребитијим. Такође, ту су и индивидалне акције које проводимо када је потребно, док неке породице стално помажемо у обиму којег можемо. Покушавамо да се самофинансирамо и то од донација и чланарина наших 86 чланица, нагласила је Додиг Пијетловић.

Једна од најзначајнијих активности Кола биће подмлађивање и омасовљење чланства.

Жељимо да мотивишемо наше суграђанке да нам се придруже, потребан нам је подмладак и свјежа крв. Свака наша чланица ради колико може и оно што може, узимајући у обзир све свакодневне обавезе које имају, истиче.

Проведена Васкршња акција

У оквиру Васкршње акције коју је недавно провело Коло српских сестара подијељено је 95 прехрамбено-хигијенских пакета суграђанима слабијег имовинског стања.

Пакети су обезбијеђени захваљујући донацијама суграђана, али и прикупљањем средстава кроз тродневни хуманитарни базар и чланарине чланица Кола.

С обзиром на слабији одазив у прикупљању намјерница, добар дио средстава, готово 1700 КМ, смо прикупили продајом васкршњих декорација, док је остатак од 1500 КМ обезбијеђен од чланарина сестара. На тај начин осигурано је 95 пакета за најугроженије, рекла је Додиг Пијетловићева.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here