Vijesti Društvo Епископ Фотије служио литургију у Новом насељу: Кроз причешће тежимо да постанемо...

Епископ Фотије служио литургију у Новом насељу: Кроз причешће тежимо да постанемо Божја дјеца

0

Његово преосвештенство епископ Зворничко-тузлански Фотије служио је данас свету литургију у храму Преображења Господњег у Новом насељу, уз саслужење дервентских свештеника.

Литургији је присуствовао велики број вјерника ове парохије, од којих су многи приступили светим тајнама исповјести и причешћа.

Владика Фотије у својој бесједи пожелио је благословено свето причешће онима који су се причестили тијелом и крвљу Господа Исуса Христоса.

Ово је жива еухаристијска заједница у новом храму и то ме радује. Ми долазимо у цркву да би смо изашли пред лице Божје, да би се по својој вери, свом покајању и својој нади у Господа причешћивали. То је главни циљ и смисао доласка у храм и тада требамо да вапујемо да нас Господ прими за своју дјецу, рекао је Фотије.

Он је подсјетио вјерни народ да “кроз свој духовни живот и преображење треба да постану христолики и боголики људи”.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here