Vijesti Najave i obavještenja И даље на снази ограничења радног времена угоститењских објеката и јавних окупљања,...

И даље на снази ограничења радног времена угоститењских објеката и јавних окупљања, забрана спортска такмичења…

0

На приједлог Општинског штаба за ванредне ситуације, Начелник општине Дервента, доноси

НАРЕДБУ
о регулисању рада трговинских и других објеката на територији Општине Дервента

  1. У циљу превенције ширења вируса корона SARS-CoV-2 и COVID-19 болести на територији општине Дервента и заштите спасавања становништва до 22.06.2020. године забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту.
  2. До 22.06.2020. године ограничава се радно вријеме угоститељским објектима за исхрану и пиће од 06:00 до 23:00 часова.
  3. Пружање угоститељских услуга исхране и пића на начин регулисан тачком 2. овог закључка односи се и на угоститељске објекте за смјештај.
  4. До 22.06.2020. године забрањују се такмичарске активности спортских организација и спортиста.
  5. Субјектима којима је дозвољено обављање дјелатности дужни су исту организовати уз обавезно предузимање мјера прописаних у Упутству ЈЗУ ”Институт за јавно здравство Републике Српске” за спречавање појаве и ширења COVID-19 болести на радном мјесту.
  6. Сви субјекти из тачке 5. ове наредбе могу самостално обављати дезинфекцију пословних простора у складу са Упутством ЈЗУ ”Институт за јавно здравство Републике Српске”.
  7. Општинска управа и општинске службе дужне су организовати свој рад како слиједи:
  1. на улазу у све службене просторије органа из ове тачке које пружају услуге грађанима ограничити број особа које истовремено могу да уђу и бораве у просторијама органа, онемогућити задржавање у просторијама органа и прављења дужих редова у затвореном простору,
  2. одржавати растојање између грађана у затвореним просторима од најмање два метра, уз предузимање мјера дезинфекције и појачане хигијене и
  3. омогућити рад шалтер сале и матичне службе у oпштинској управи у радном времену од понедељка до петка, од 07:30 до 15:30 часова, уз контролу броја корисника услуга шалтер сале и матичних служби зависно од простора, одржавање физичке дистанце од два метра и уз обезбјеђење физичке провидне баријере на радном мјесту која пружа довољну заштиту запосленом и кориснику.8. У свим јавним установама и предузећима чији је оснивач Општина организовати процес рада уз извршавање свих функција, обезбедити мјере за ограничавање броја улазака и задржавања у просторијама гдје се пружају услуге.9. ЈЗУ Дом здравља Дервента ће организовати свој рад по усаглашеним препорукама и закључцима ресорног надлежног Министарства.10. Задужује се Одјељење за инспекцијске послове да у провођењу ове наредбе обезбиједи поштовање исте од стране напријед наведених субјеката.11. О извршењу задатака из ове Наредбе, органи из тачке 10. ове Наредбе, свакодневно најкасније до 08:00 часова извјештавати команданта Општинског штаба за ванредне ситуације о предузетим мјерама и стању у областима за које су основане.12. Органи јединица локалне самоуправе, те правна лица која врше јавна овлаштења дужна су у случају доношења аката или измјена у начину рада без одлагања доставити извјештај о истом Стручно-оперативном тиму формираном за потребе Републичког штаба за ванредне ситуације.13. Овом наредбом ставља се ван снаге Наредба о регулисању радног времена угоститељских објеката на територији општине Дервента, број: 02-140-20/20 од 25. маја 2020. године и Наредба о регулисању рада трговинских и других објеката на територији Општине Дервента, број: 02-140-22/20 од 26. маја 2020. године.

    14. Ова Наредба ступа на снагу даном доношења и објавиће се у ”Службеном гласнику општине Дервента”.

Број: 02-140-24/20
Датум: 09. јун 2020. године

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ
Милорад  Симић

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here