Vijesti Društvo Календеровци: Обиљежена слава села и служен помен палим борцима

Календеровци: Обиљежена слава села и служен помен палим борцима

0

Данас је у Календеровцима, на празник цара Константина и царице Јелене, служена литургија посвећена заштитницима цркве и села, а потом је служен парастос страдалим борцима Војске Републике Српске.

Одата је почаст за 15 бораца из овог краја, који су изгубили живот у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

Ово су хероји који су животе положили за мир и слободу, а страдали су бранећи своје домове и заслужују поштовање, поручено је са данашњег парастоса.

Вијенце су на спомен обиљежје положили чланови породица погинулих бораца, градоначелник Милорад Симић, предсједник Скупштине града Мирко Земуновић, те делегације Градске борачке организације Дервента, Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила и политичких партија СНСД-а и СДС-а.

Градоначленик Симић је положио вијенце и на споменике подигнуте жртвама НОР-а и цивилним жртвама фашистичког терора.

дервента.ба

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here