Vijesti Kultura i obrazovanje Култура сјећања је важна: Ученици СШЦ “Михајло Пупин” обиљежили Дан примирја у...

Култура сјећања је важна: Ученици СШЦ “Михајло Пупин” обиљежили Дан примирја у Великом рату

0

Ученици Средњошколског центра „Михајло Пупин“, предвођени Савјетом ученика и историјском секцијом, уз подршку педагога Ање Вукојевић, професора историје Александра Ђукића и вјеронауке Сање Вуковић, симболично су обиљежили Дан примирја у Првом свјетском рату.

У изложбеном простору посвећеном сјећању на страдање и славу нашег народа, одржано је кратко предавање на ову тему. Такође, ученици су се потрудили да нацртају Наталијину рамонду, називану и “цвијет феникс”, коју смо, окачену на ревер, носили остатак дана. Овим чином су све нас позвали да славимо примирје и престанак стравичних страдања и губитака, али и да чувамо културу сјећања и достојанство жртава, поручују из СШЦ “Михајло Пупин”.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here