Vijesti Najave i obavještenja Мошти туманских светитеља у суботу стижу у храм у Агићима

Мошти туманских светитеља у суботу стижу у храм у Агићима

0
.

По благослову Његовог преосвештенства епископа Зворничко-тузланског Фотија у храм у Агићима-Лугу походит ће чудотворне мошти туманских светитеља, Светог Зосима и Јакова туманског.

Вјековима је “Ђердапски Острог” друго име за манастир Тумане код Голупца, светињу у коју стотине намјерника дневно ходочасти тражећи лијек и спас. У редовима, с вјером, чекају да се над моштима два туманска свеца – Зосима и Јакова, помоле за изљечење, утјеху, рјешење недаћа…

У манастирском љетопису записани су многи случајеви чудесних исцјељења. Уз имена оних који су о чудесним исцјељењима свједочили, исписане су адресе и бројеви телефона. Сви примају утјеху и благослов светитеља и из Тумана одлазе као нови људи, исцељени од карцинома, леукемије, бездетности, душевних немира…

А светитељи Зосим и Јаков услишују молитве, дарују мир, благослов и утјеху свима који им се усрдно моле.

Уочи празника Свете Петке Параскеве, наше храмовне славе, монаси из манастира Тумана, нама на поклоњење и духовну утјеху донијеће нам чудотворне руке ових дивних светитеља. У нашем храму ће бити два дана, уочи Свете Петке и на сам дан Свете Петке. Позивамо Вас драга браћо и сестре да дођете, да се окупимо у што већем броју поклонимо се овој великој светињи која ће бити донешена у наш храм и тако умолимо Господа за срећу, здравље и сваки благослов који нам је потребан, саопштено је из управе храма.

ПРОГРАМ:

Уочи Свете Петке – 26. октобра
-17:30 – дочек моштију испред храма
– празнично вечерње
– поклоњење светим моштима, читање молитава
– бесједа о туманским светитељима, пригодни програм

Света Петка Параскева – 27. октобар
09:00 – Света Литургија
Трократни опход око храма, освећење славског колача
Славски ручак

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here