Vijesti Društvo Мјештани Појезне испратили проту Јову Марковића у пензију

Мјештани Појезне испратили проту Јову Марковића у пензију

0

Поводом празника преподобног Пахомија Великог, Епископ зворничко-тузлански Фотије служио је молитву у појежанској цркви посвећеној Светом великомученику цару Лазару. Поред прослављања светковине, свештенство и мјештани су испратили проту Јову Марковића у заслужену пензију.

Прото Јово је изразио велику благодарност и захвалност свом епископу што му је учинио велику част својим доласком.

Прото Јово је пуних 37 година провео у Појезни радећи и градећи како храмове и помоћне црквене објекте, још више радећи на духовном животу ове парохије и градећи здраву и јаку заједницу парохијана појежањских. Данашње сузе у очима свих парохијана који су дошли у великом броју да испрате свога проту биле су јасан показатељ да је прота Јово успио у ономе за шта је добио благослов 1985.године када је дошао на ову парохију, саопштено је из Епархије зворничко-тузланске.

Епископу Фотију су саслуживали архијерејски намјесник дервентски протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић, парох брестовачки протојереј-ставрофор Цвијетин Митровић, парох осињски јереј Илија Триви и јереј Ненад Митрић, нови парох појежански.

На крају Свете Литургије епископ Фотије се обратио вјерном народу, најприје истакавши своју радост што је данас у Појезни, а затим и част што је имао прилику да у свези клира има једног овако поштеног, смиреног, кротког и скромног свештеника као што је отац Јово Марковић.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here