Vijesti Društvo Обиљежен Видовдан у Појезни – ФОТО

Обиљежен Видовдан у Појезни – ФОТО

0

Служењем литургије у цркви Светог великомученика кнеза Лазара у Појезни, коју је предводио епископ зворничко-тузлански Фотије, јуче је у овом дервентском селу обиљежeн празник Видовдан и слава тамошњег храма.

Владици Фотију саслуживали су архимандрит Симеон, игуман манастира у Доњој Бишњи, протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић, архијерејски намјесник дервентски, умировљенин парох бијељински и некадашњи парох у Појезни Цвико Мојић, Драган Каиновић, умировљени парох дервентски, те протојереји Зоран Станић и Синиша Максимовић, јереј Бранислав Пејчић и протођакон Богдан Стјепановић.

Након молитве одржан је помен за 16 бораца из Појезне који су страдали у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Као и до сада, неке од традиционалних Видовданских манифестација јесу и народни збор, те турнир у малом фудбалу.

Бољим извођењем пенала екипа “Клуб Монте Карло” дошла је до тријумфа над екипом “МБ Моторс”, након што је регуларни дио сусрета завршен резултатом 1:1. За најбољег играча на турниру проглашен је Слободан Ђекић из побједничке екипе док је најбољи голман био Срђан Земуновић из другопласиране екипе.

Дервента Кафе/Епарија зворничко-тузланска

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here