Vijesti Društvo Обиљежене три деценије од страдања Дервенћана на Власеничком ратишту

Обиљежене три деценије од страдања Дервенћана на Власеничком ратишту

0

Парастосом у цркви Светих апостола Петра и Павла у Власеници је обиљежено страдање 15 бораца ВРС из Дервенте koji су, као припадници Другог моторизованог батаљона 27. бригаде ВРС, страдали прије тридесет година на ратишту у близини Власенице.

Тим поводом Градска борачка организација Дервента и Општинска борачка организација Власеница, заједно са Градском управом Дервента и Општином Власеница организовале су парастос погинулим борцима како би подсјетили на њихову жртву у одбрани Републике Српске.

На ратишту у Власеници страдали су Јанко Марић, Слободан Давидовић, Жељко Дујаковић, Борко Новић, Милош Миланковић, Митар Поповић, Мирко Давидовић, Мирсад Мујачић, Миладин Удовичић, Недељко Ђекић, Петар Чолић, Расим Мехмедовић, Дражен Бојанић, Винко Демировић и Недељко Драгојловић.

Делегација  из Дервенте, чланови породица погинулих бораца и бивши саборци, посјетили су и Спомен-собу у Власеници и положили вијенце  на централни споменик погинулим борцима, те присуствовали  освећењу крста  и полагању вијенаца на спомен-плочи у Власеници.

РТРС

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here