Vijesti Kultura i obrazovanje Објављена десета збирка пјесама Мише Ђуђевића

Објављена десета збирка пјесама Мише Ђуђевића

0

Књижевник Милорад Мишо Ђурђевић, члан СКК ”Вихор” Дервента и Удружења књижевника Републике Српске, објавио је своју десету збирку пјесама ”Засањала с бојицом у руци”.

Јубиларна збирка, поред тога што је десета Ђурђевићева самостална збирка пјесама, истовремено је у шеста посвећана дјеци, поред 12 бајковитих сликовница које прате догодовштине Гице, Крокодила и осталих другара.

Инспирацију за пјесме из ове збирке пронашао сам у цртежима своје унуке која је навшила тек пет година живота, а која не пропусти ни један дан а да на папир бојицама не пренесе дио својих дјечијих маштарија. Управо су те маштарије побудиле ток и садржај стихова од којих је саткана ова необична сликовито бајковита збирка пјесама за дјецу и омладину, каже Ђурђевић.

Рецензанти пјесама и цртежа су позната и веома цијењена имена српске књижевности Ставка Козић Прерадовић и Ранко Прерадовић.

Настојање уметника, напосе песника да једноставношћу, разговетношћу и лакоћом досегну дечији ниво а зарад лакше комуникације са младим читаоцима окупира и Милорада Мишу Ђурђевића. У његовиј поезији за децу доминира управо та разговетност и јасноћа поруке, што је сјајна врлина ове поезије. Оно о чему размишља млади човек, то су теме Ђурђевићеве поезије ове врсте, проткане и саткане од баснословних и бајковитих слика које породици дају значај светиње. Лепота и јасноћа казивања, уз блискост дечијем свету, одлике су песама које чине ову књигу…, описује Прерадовић.

Збирка, чији је издавач СКК Вихор, је штампана у 500 ”обојених” примјерака и сви примјерци ће бити уручени на дар дјеци која се знају радовати лијепом поклону, каже аутор.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here