Vijesti Kultura i obrazovanje Објављен трећи пјеснички конкурс Црквене општине Брод и СКК „Вихор“

Објављен трећи пјеснички конкурс Црквене општине Брод и СКК „Вихор“

0

Црквена општина Брод и Српски књижевни клуб „Вихор“ Дервента поводом прослављања Покрова Пресвете Богородице, крсне славе храма и Општине
Брод објављују трећи Пјеснички конкурс.

Право учешћа на Конкурсу имају сви пјесници из цијелог свијета са двије пјесме православне духовне тематике.

Пјесме писане ћирилицом, искључиво у Ворд документу /Times new roman 12/, потписане пуним именом и презименом, са краћом биографијом и контакт подацима шаљу се искључиво на е -маил: [email protected].

Приређивач књиге је Ненад Симић.

Накнада за учешће на конкурсу се не плаћа-нема котизације.
Конкурс је отворен од 15. августа до 15. септембра 2022. године.

Пјесме аутора које буду примјерене садржајем и техничким условима конкурса биће објављене у заједничком зборнику.
Промоција заједничког зборника и одржавање манифестације „Покровско пјесничко саборовање“ биће у мјесецу октобру у Броду.

Учешћем на конкурсу пјесници остварују право наступа на манифестацији у Броду, а сваки аутор биће награђен зборником и другим поклонима.

Ове године организатори у плану имају да награде најмлађег и најстаријег учесника конкурса пригодним поклоном (обавезно навести године старости уз пријаву).

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here