Vijesti Društvo Одана почаст страдалим из Велике Сочанице и Поља

Одана почаст страдалим из Велике Сочанице и Поља

0
В. Сочаница

На празник Петровдан служени су парастоси за припаднике Војске Републике Српске и друге жртве страдале у Одбрамбено-отаџбинском рату из Велике Сочанице и Поља.

Током протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата бранећи своју отаџбину погинуло је 36 мјештана Велике Сочанице. Осим њих мјештани овог села се сјећају и седам жртава рата.

Поље

Сваке године на Петровдан мјештани Поља се присјете и одају почаст за 14 комшија који су током протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата као борци Војске Републике Српске положили своје животе или страдали на други начин.

Након парастоса, вијенце и цвијеће на споменик су положили начелник општине Милорад Симић, делегације Општинске борачке организације и других организација проистеклих из протеклог рата те представници политичких странака.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here