Vijesti Društvo Однос према ближњем је однос према Богу: Епископ Фотије служио свету литургију...

Однос према ближњем је однос према Богу: Епископ Фотије служио свету литургију у храму Преображења Господњег – ФОТО

0

Његово преосвештенство епископ Зворничко-тузлански Фотије служио је данас свету Архијерејску литургију у храму Преображења Господњег у Новом насељу, уз саслужење дервентских свештеника.

Литургији је присуствовао велики број вјерника ове парохије, од којих су многи приступили светим тајнама исповјести и причешћа.

Драго ми је да смо данас овдје у овом дивном храму који се гради, а кад се гради храм, и ми се духовно уздижемо и дижемо ка небесима. Сваки пут кад крочимо у храм изађемо пред лице Божије и лица наших ближњих, а пред лицем Божијим износимо током богослужења све наше муке и тражимо помоћ и опрост од Бога. Бог ће нам судити по томе како смо се односили према људима, боголиким бићима, јер је то однос према Богу самом. Ако сам увриједио ближњег свога, морамо тражити опрост и успоставити хармонију, поручио је владика у својој бесједи вјерницима.

Архијерејску литургију уљепшали су појци Православног Богословског факултета, а присутан је био и професор литургике Ненад Милошевић.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here