Vijesti Kultura i obrazovanje Октобар у знаку фолклора: “Босиљковање” поново спаја градове и љубитеље фолклора

Октобар у знаку фолклора: “Босиљковање” поново спаја градове и љубитеље фолклора

1

Културно-умјетничко друштво младих “Босиљак” из Дервенте од 10. до 14. октобра организује традиционални Интернафионални фолклорни фестивал “Босиљковање 2019”.

Фестивал ће и ове године обухватити концерте у неколико градова, изложбе, презентације, дјечије стваралаштво, те свечане поворке уз игру, музику и пјесму, као и разне промоције “Босиљковања”.

Такође, одржаћемо и сједницу Управног одбора ЦИОФФ БиХ, те Свечану скупштину ЦИОФФ (Свјетска асоцијација организатора фестивала и традиционалне културе) Босне и Херцеговине. “Босиљковање” ће предводити сви чланови КУДМ Босиљак, кроз наступ женске пјевачке групе, дјечијег припремног и старијег ансамбла и чланова фолклорне групе из Агића, те први и припремни фолклорни ансамбл, истакла је Стана Наградић, умјетнички руководилац КУДМ “Босиљак”.

Завршни концерт у Дервенти одржаће се у недејељу, 13. октобра, у ЈУ Центар за културу са почетком у 19,00 часова.

Дервента Кафе

1 komentar

  1. Ima li ista drugo sto se moze ponuditi omladini ovog mrtvog grada osim tog dosadnog folklora. Svijet vec odavno zivi u 21. vijeku, a mi jos u 18. Dokle vise tih šubara, rubina, pregaca, opanaka i igara koje sa ovim krajem nemaju nista zajednickog. Dosadilo stvarno.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here