Vijesti Najave i obavještenja Освећење обновљене Старе цркве 18. јула

Освећење обновљене Старе цркве 18. јула

0

Стару цркву Успења пресвете Богородице у Српској вароши, која је након обнављања посвећења Благовијестима, освештаће владика Фотије у суботу, 18. јула, од 9 часова.

Свештеник Илија Јовић потврдио је да ће се чин освештања храма провести уз обавезно поштовање епидемиолошких мјера које су препоручене као заштита од вируса корона, нарочито ношења маски и одржавање физичке дистанце.

Стара црква Успења Пресвете Богородице у Српској вароши, грађена у периоду од 1851. до 1855. године, преживјела је два свјетска рата, али је на Спасовдан 1992. године, за вријеме окупације припадника ХВО-а и Армије БиХ, сравњена до темеља минирањем.

На радост многих вјерника обнова богомоље је при крају.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here