Vijesti Društvo Помен у част страдалих из Календероваца и Доњег Детлака

Помен у част страдалих из Календероваца и Доњег Детлака

0

На дан Светог Цара Константина и Царице Јелене служен је парастос петнаесторици бораца Републике Српске из Календероваца, погинулим у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

На овај начин је одата пошта јунацима који су у темеље Републике Српске уградили оно највредније што су имали, своје животе. Након чланова породица погинулих бораца, у знак сјећања на погинуле Календеровчане, вијенац на спомен обиљежје положио и начелник општине Милорад Симић.
Вијенце су положили и представници општинске и мјесне Борачке организације, делегације организација проистеклих из протеклог рата, мјесне заједнице Календеровци, Полицијске станице, те представници политичких партија. Начелник Симић је положио и вијенац на спомен обиљежје борцима НОР-а и жртвама фашистичког терора.

У Доњем Детлаку је на Спасовдан служен парастос за деветорицу погинулих бораца из тог мјеста у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату. Вијенце и цвијеће на спомен обиљежје положили су чланови породица палих бораца , замјеник начелника Синиша Јефтић, делегација мјештана, Општинска Борачка организација и делегације политичких партија.

Своје животе за слободу српског народа дали су Слободан Ђекић, Радослав Балешевић, Недељко Ђекић, Драган Новић, Младен Ђекић, Бранко Новић, Миладин Удовичић, Недељко Драгојловић и Ново Ђекић.

дервента.ба

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here