Vijesti Društvo Православни вјерници дочекују Божић

Православни вјерници дочекују Божић

0
Саборни храм Успења Пресвете Богородице

На дан који претходи Бадњем дану православни домаћини припремају божичну печеницу чиме почињу припреме прославe најрадоснијег хришћанског празника – Божића.

Бадњи дан, дан који претходи Божићу, традиционално почиње ранојутарњом сјечом бадњака, младог храстовог дрвета које се потом уноси у кућу.

Након проласка кроз своја села, бадњачари из различитих крајева града ће се окупити код ТЦ „Миленијум“ око 13 часова, одакле ће се заједно упутити кроз градска и приградска насеља у бадњачкој поворци кроз Дервенту.

У Саборном храму Успења Пресвете Богородице на Бадње јутро, од 9 часова, служиће се света литургија, а од 18 часова вечерње богослужење у 18 часова, а потом и налагање бадњака.

На Божић биће служено јутрење у пет часова, док је вечерња молитва најављена за 18 часова. Такође, други дан Божића, као и на празник Светог Стефана биће служена јутарња литургија у девет и вечерња молитва у 18 часова.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here